Independència vs nacionalisme?

Independència vs nacionalisme?

Durant anys hem pogut veure com partits suposadament defensors de Catalunya s’han repartit alguns mots complementaris uns als altres per interès partidari i personal fins al punt de veure com en taules de debat polític s’han creat discussions per l’ús d’una o altra paraula confonent la realitat amb la ficció promoguda per la classe política actual.

Des d’Esquerra, CUP i partits atrapats a l’esquerra se’ns ha fet creure, que per ser independentista no és necessari ser nacionalista, fins hi tot se’ns ha volgut vendre la moto de que això és positiu i beneficiós per a Catalunya. Jo em pregunto que pot tenir de beneficiós aconseguir la llibertat per no usar-la? Em recorda més aquell que després de tants anys convivint amb el seu segrestador ja s’hi sent a gust, còmode i fins hi tot no imagina una vida sense ell, la síndrome d’Estocolm, aquesta malaltia és la que pateixen tots aquests dirigents que s’omplen la boca d’independentisme barat per aconseguir vots que després ven a l´enemic, Espanya.

Per altra banda tenim els que diuen ser nacionalistes, CiU o PxC. També amb trets característics d’aquesta malaltia diuen defensar Catalunya sense la independència. És possible defensar la identitat d’un país sense reclamar un estat propi? Evidentment no, perquè sempre se’ns identificarà amb el país colonitzador i aquell que amenaça la nostra identitat.

Després de superar aquesta ficció hom pot observar el significat i quina relació tenen aquestes paraules, que la independència no és l’objectiu ni el final, si no l’eina i el principi del projecte de país, que el nacionalisme sense estat no és més que el regionalisme de les autonomies inventades per la progressia espanyola per una banda acontentar-nos amb l’estatut d’autonomia i per l’altra dividir-nos entre germans dels principat, valencians i balears, són coses que s’aprenen amb el temps i quan veus com et fan ballar com un titella és quan s’entén que és necessari recatalanitzar Catalunya, aconseguir una Catalunya catalana i que això només té un nom, nacionalisme i que només serà possible aconseguint la independència perquè no ens volem separar, volem existir dintre d’Europa i el món.

Som independentistes? Sí! Però per què som nacionalistes!

Joventuts Nosaltres Sols!

Deixa un comentari

Filed under Nació Catalana

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s