Reglament del Congrés Nacional d’UNCat 2006

Reglament del Congrés Nacional d’UNCat 2006

Capítol I: Dels congressistes

Article 1: Congressistes
Els congressistes seran tots els militants d’UNCat que estiguin al corrent de pagament i que tinguin la condició de militants des de, com a mínim, sis mesos abans de la realització del congrés. Tenen dret a veu i vot, i a participar en l’elecció de càrrecs i en el debat de les ponències.

Capítol II: De la Mesa del Congrés

Article 2: De l’inici del Congrés
A l’inici del Congrés, la comissió gestora sotmetrà a votació aquesta proposta de reglament del Congrés (que quedarà validada per a tots els congressos excepte si un altres Congrés ho modifica) i una proposta de Mesa del Congrés, que quedarà formada per dos membres, el president i el secretari. L’aprovació es farà per votació i no caldrà majoria absoluta. Una vegada aprovada la Mesa i el reglament, la comissió gestora (o el Secretariat Nacional sortint) dimitirà de manera automàtica.

Article 3: De les funcions de la Mesa
La Mesa vetllarà pel compliment de l’ordre del dia, donarà i retirarà paraules, determinarà el temps de les intervencions, donarà fe del resultat de les votacions, farà l’acta del Congrés, interpretarà el reglament, proclamarà els càrrecs electes i actuarà com a direcció del partit fins que una nova direcció sigui escollida.

Capítol III: Del debat i aprovació de textos (estatuts i ponències)

Article 4: El debat de la ponència i la seva aprovació final es farà en el ple del Congrés per votació. Si no s’aprova amb majoria absoluta en primera votació, es tornarà a fer i només caldrà majoria simple.

Capítol IV: De l’elecció del Secretariat Nacional

Article 5: Durant el debat de textos, i abans de l’aprovació del darrer text, els congressistes podran presentar a la Mesa del Congrés una candidatura completa al Secretariat Nacional, que quedarà format per un mínim de 5 militants i un màxim de 10. Cada candidatura incorporà un candidat o candidata a president honorífic d’UNC. No es permetrà la votació de persones soles al marge d’una candidatura.

Article 6: Un membre de la candidatura exposarà al Congrés la seva proposta política. Quan hagi acabat, la Mesa sotmetrà la candidatura a Secretariat Nacional a votació. Si no s’aprova amb majoria absoluta en primera votació, es tornarà a fer i només caldrà majoria simple. Si hi ha més d’una candidatura, es votaran conjuntament i serà escollida la que tregui més vots vàlids.

Capítol VI: De l’elecció de la Comissió de Disciplina

Article 7: Després de l’elecció del Secretariat Nacional, el Congrés votarà la composició de la Comissió de Disciplina, òrgan que vetllarà pels conflictes interns. Els candidats a ser-ne membres (que seran tres, entre ells el president i el secretari) hauran de presentar una candidatura conjuntament a la Mesa durant les hores prèvies. No es permetrà la votació de persones soles al marge d’una candidatura. Si la candidatura a la Comissió de Disciplina no s’aprova amb majoria absoluta en primera votació, es tornarà a fer i només caldrà majoria simple.

1 comentari

Filed under Documents d'Unitat Nacional Catalana

One response to “Reglament del Congrés Nacional d’UNCat 2006

  1. Retroenllaç: Congrés Nacional d’UNC. 22 d’octubre del 2006. | Catalunya Catalana

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s