Congrés Nacional d’UNC. 22 d’octubre del 2006.

Congrés Nacional d’UNC. 22 d’octubre del 2006.

congres

Hi ha moments en tota organització política que cal donar un cop de timó i fer anar el vaixell envers l’objectiu senyalat, i així es va fer al darrer Congrés d’UNC, calia posar al paper els objectius de la nostra organització, traçar un full de ruta on els plantejaments estratègics i tàctics marquessin el camí a seguir.

Els representants d’UNC provinets de les diferents comarques: Barcelonès, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Ripollès, Osona, Maresme, País Valencià, Gironès, Empordà, la Selva, Bages, Berguedà, Barcelonès Nord, Garraf, Penedès, Baix Llobregat, etc ens vàrem trobar a Vic on debatírem la Ponència d’Estratègia Tàctica i en el document aprovat caldria remarcar alguns punts: “L’objectiu d’UNC és l’assoliment de l’Estat Català, reunificant els territoris actualment ocupats pel estat espanyol i francès.”, “l’Estat Català haurà de ser una democràcia parlamentària occidental”, “UNC rebutja la violència com a via per assolir el nostre objectiu”, “malgrat que UNC és un partit jove reivindiquem la tradició de lluita del separatisme català de començaments del segle XX”, “UNC considera que l’acció nacionalista passa per un compromís personal ferm i decidit”, “encoratgem la militància de tot patriota al marge del seu origen ètnic, racial o d’orientació sexual”, “UNC defensa la justícia social com a model de país”, “UNC defensa la universalitat de l’ensenyament, la sanitat i l’habitatge”, “UNC defensa un model d’immigració escollit en origen segons les necessitats del món laboral a Catalunya”.

Altres documents arpobats foren el Reglament del Congrés, la reforma dels Estatuts i les Normes d’Estil i Comportament. Creiem que un militant d’UNC ha de tenir un compromís ferm amb el país i amb els seus companys, la militància no es pot entendre com un senzill acte de col·laboració sinó que ha de ser una lluita per l’assoliment  de les nostres llibertats, hem de comprendre que UNC és tant sols una eina però aquesta eina no s’ha d’entendre com una mera diversió i molt menys com un medi de projecció personal, mai ens hem de preguntar què pot fer el partit per nosaltres, què pot fer Catalunya per nosaltres, sinó que hem de respondre en tot moment què podem fer nosaltres pel partit i què podem fer per Catalunya.

Durant el Congrés es va elegir un nou Secretariat Nacional, molt més ampli que l’anterior, el nou Secretariat Nacional és més representatiu que no pas l’anterior, no tant sols pel nombre més ampli de membres sinó per la distribució geogràfica amb l’entrada de militants del Gironès, Garraf i el País Valencià. El nou Secretariat Nacional ha volgut respondre a la realitat del creixement del partit, tot deixant lloc pels militants més compromesos amb el projecte, no hem triat un Secretariat que respongués a corrents ideològiques inexistents, a UNC no hi ha lloc per divisions creades per ideologies socials, tots tenim ben clar que el nostre projecte és unitari i no volem crear divisions on no existeixen.

Al final del Congrés fou proposat el veterà combatent nacionalista en Bonaventura Niubó com a President d’UNC, la proposta fou aprovada per aclamació, amb ella volíem retre homenatge a un home que des d’abans de la Guerra Civil ja participava en la lluita per la Independència, primer fou des d’Estat Català i quan es va iniciar el projecte d’UNC ell hi va ser des del primer dia. Amb en Niubó es dona continuitat a un moviment que aplega a gent de totes les edats, a homes, dones, avis i joves que durant dècades han sapigut mantenir la flama de la catalanitat, lluitant des de les trinxeres o les escoles, des del taller a la universitat, tots aplegats ens trobem avui a UNC per donar continuitat a un projecte que un dia donarà els seus fruits amb la llibertat de Catalunya.

Documents del Congrés Nacional:

Ponència d’Estratègia i Tàctica

Reglament del Congrés

Estatuts d’UNC

congres1 congres2 P congres2

Deixa un comentari

Filed under Activitats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s