No a la Constitució Europea

NO A LA CONSTITUCIÓ EUROPEA

Els nacionalistes catalans som europeistes no tant sols considerant la situació geogràfica de Catalunya, sinó pel fet de què el nostre país no es pot entendre tot destriant-lo de la realitat europea. Catalunya ha estat un país europeu i europeista i ha buscat Europa com referent de llibertat, cercant en la seva unitat una garantia pel reconeixement de la diversitat i la creació d’un espai on els valors democràtics puguin consolidar un front comú amb àmplies expectatives en el terreny econòmic, diplomàtic, cultural i polític.

Per què diem NO a aquesta Constitució Europea doncs? Unitat Nacional Catalana creu en Europa i en l’encaix que Catalunya ha de tenir en aquesta realitat. Però aquest encaix ha de ser fet tot respectant Catalunya com nació, no podem anar a Europa com una regió d’Espanya o França, volem ser part d’aquest conjunt que diem Europa però tenint veu pròpia, tenint la garantia del ple reconeixement dels nostres drets nacionals.

No és tant sols important el fet de poder-nos expressar en català a Europa, cal que la Constitució que un dia surti d’Europa reconegui les nacions i no tant sols els estats, aquesta és una constitució feta a mida dels estats en el terreny polític i de les multinacionals en el terreny econòmic. A nosaltres, els catalans, sols ens permet participar com espanyols o francesos, però en cap cas com catalans i europeus.

La unitat europea hauria de servir per laminar els estats, per donar impuls a les nacions i permetre el naixement d’una consciència europea des de l’arrelament nacional. Els poders estatals haurien d’anar cedint el seu poder envers un Parlament Europeu i les nacions que les integren. Però aquesta constitució no reconeix la competència legislativa de les nacions sense estat, el Comitè de les “Regions” no és més que una mascarada sense poder de decisió, l’Europa dels Pobles i les Nacions és un mite, sols existeix l’Europa dels Estats i les Multinacionals.

Aquest referèndum no és vinculant, fet que nega el seu caràcter democràtic, quin sentit té el nostre vot? quin valor? a més els catalans votem com “espanyols” i un cop més no se’ns reconeix com unitat lectoral, no hi ha entusiasme en el projecte i sí un fort desconeixement. Tot el text constitucional està ple de vaguetats i inconcrecions, bones paraules i cap reconeixement de l’esperit europeista considerant Europa una iniciativa forjada en els pobles i nacions que l’han anat construint des dels seus inicis, justament els estats han estat els grans enemics de la idea d’Europa.

Hem de votar NO per què aquesta no és la constitució que volem, que Catalunya i Europa necessita, estem veient com el pes dels mecanismes de l’estat cau com un llast sobre la societat tot demanant el vot pel sí, fins i tot opcions que es diuen nacionalistes catalanes han variat el vot per unes engrunes d’acceptació del català a Europa. Però nosaltres ens hem de mantenir ferms, dir sí a Europa i a Catalunya vol dir votar NO en aquest referèndum. Cal una nova Constitució on les nacions d’Europa puguem viure lliures dintre d’una Europa unida.

Per Catalunya, per Europa, DIGUEM NO a aquesta Constitució!

Deixa un comentari

Filed under Nació Catalana

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s