Campanya “Portem-lo a Cal Barber”. 2005.

Campanya “Portem-lo a Cal Barber”.

La campanya per l’Assemblea dels Països Catalans, impulsat pel grup de Girona, després de llargs tràmits i lluites, el proppassat dissabte dia 13,a les dotze del migdia, ha interposat a sa majestat el rei dels espanyols la denúncia de més avall sobre les seves declaracions sobre la llengua.

Per més informació i per manifestar-hi el vostre suport: assemblea@assemblea.org (indiqueu-hi les vostres dades bàsiques)

Per la nostra dignitat com a poble que simplement vol la llibertat i per la defensa de la diversitat cultural i lingüística i dels drets universals lingüístics i col·lectius del nostre poble adheriu-vos-hi i feu-ho córrer!
Campanya “Portem-lo a Cal Barber”. Mobilització per denunciar Juan Carlos I de Borbón davant els tribunals de justícia.

“Nunca fue la nuestra lengua de imposición, sino de encuentro; a nadie se le obligó nunca a hablar en castellano: fueron los pueblos más diversos quienes hicieron suyos, por voluntad libérrima, el idioma de Cervantes.”
Amb aquestes paraules es despenjava el 23 d’Abril d’enguany (2001) el monarca espanyol, D. Juan Carlos I de Borbón, durant el discurs d’entrega del Premio Cervantes.

Els i les sotasignants volem exposar amb aquest manifest les raons de la nostra indignació i els motius que ens porten a emprendre accions legals contra el monarca espanyol:
-1r. EL REI ÉS UN MENTIDER.
Tots els pobles (catalans, bascos, gallecs, pobles originaris d’Amèrica,etc.) que en un moment o altre de la nostra història hem patit o continuem patint la voluntat expansionista del Regne d’Espanya, hem estat objecte de polítiques d’imposició de la llengua castellana -tal i com en donen fe les múltiples disposicions legals recollides per nombrosos historiadors-.
Les declaracions, doncs, constitueixen sense cap mena de dubte UNA MENTIDA pronunciada pel Cap de l’Estat en el que vivim.

-2n. LES DECLARACIONS VOLEN ENCOBRIR L’INTENT HISTÒRIC D’ESPANYA DE FER DESAPARÈIXER LA LLENGUA CATALANA.
Com a conseqüència d’aquestes polítiques, les catalanes i els catalans hem sofert en molts moments de la nostra història com a poble, la marginació de la nostra llengua i la repressió directa en el seu ús.

La continuitat d’aquesta situació durant llargs anys constitueix un intent d’etnocidi per part del Regne d’Espanya cap a la nació catalana.

Tal i com recullen diferents tractats internacionals de promoció i defensa dels drets dels homes i dels pobles, la negació d’un etnocidi o intent d’etnocidi constitueix una violació greu de la dignitat humana. (Així ho han recollit,per exemple, multitud de senténcies proferides contra grups feixistes que han intentat negar l’holocaust jueu per part del règim de l’Alemanya nazi).

-3r. FORMEN PART DE LA CAMPANYA DEL NACIONALISME ESPANYOL PER ESBORRAR LA NOSTRA MEMÒRIA COM A POBLE. 
Les declaracions del monarca, així com les repetides afirmacions i iniciatives per l’estil dels diversos mitjans del nacionalisme espanyol (Decreto de Humanidades, Ley Orgánica de Universidades), són l’expressió pública d’una voluntat de revisió de la història “d’Espanya” que elimini la nostra memòria com a nació en el marc d’una suposada nació espanyola que hauria existit feliçment des de sempre .

Alguns advocats d’Amics del Dret Català (amicsdretcatala@correu.vilaweb.com) volen fer una bossa comuna per finançar aquest procés, lent i llarg, de protecció jurisdiccional de drets fonamentals. Desconec si aconseguiran d’obrir una nova via judicial o si pot anar en paral·lel amb la ja iniciada. En tot cas, es per felicitar-se que, d’una manera organitzada, vagin sorgint iniciatives per frenar l’oblit i el menyspreu que pateixen la història i el llenguatge dels catalans.

Per tot plegat fem pública la nostra iniciativa de portar el rei dels espanyols als tribunals i fem una crida a totes les associacions, col.lectius i persones del nostre poble a adherir-s’hi i donar-hi el seu suport.

Deixa un comentari

Filed under Activitats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s