PER LA SEGURETAT CIUTADANA, PER LES NOSTRES LLIBERTATS. 29 de maig de l’any 2006.

PER LA SEGURETAT CIUTADANA, PER LES NOSTRES LLIBERTATS

El Secretariat Nacional d’Unitat Nacional Catalana (UNC), reunit a Barcelona en sessió ordinària el dia 26 de maig de 2006, vol traslladar a l’opinió pública del país la seva denúncia política per l’onada de robatoris contra habitatges i residències de particulars que aquests mesos darrers d’abril i maig han assolat amb virulència diverses comarques catalanes, en especial en zones residencials de l’Alt i Baix Camp, el Tarragonès, la Selva, el Garraf, el Maresme i la costa de l’Empordà.

Aquesta onada de robatoris, que en alguns casos s’ha vist agreujada per la intimidació i l’agressió física que s’ha exercit contra els propietaris, ha estat perpetrada –segons ha apuntat la mateixa Conselleria d’Interior de la Generalitat- per bandes criminals procedents de països de l’est d’Europa, que compten amb experiència i preparació militar.

Aquesta nova modalitat d’assalts amb violència pràcticament desconeguda fins ara a casa nostra, ha fomentat la sensació de por i d’inseguretat a milers de famílies catalanes, especialment en determinades urbanitzacions i nuclis residencials del país.

Des d’Unitat Nacional Catalana entenem que en l’explicació de l’origen d’aquest fenomen convergeixen diverses causes estructurals: en primer lloc considerem que el Codi Penal vigent és extremadament tou amb els delictes contra la propietat i amb els robatoris amb intimidació, fet que provoca que moltes organitzacions delictives, coneixedores del nostre Codi Penal, triïn el nostre país com a camp d’actuació per a cometre els seus crims. Malgrat les xifres fredes emeses des de la Conselleria d’Interior que intenten tranquil•litzar la població, quedar clar que la percepció de la ciutadania catalana és la de que avui hom ja no pot sentir-se segur ni dins de casa. A més a més, les declaracions de la consellera Montserrat Tura, traspassant part de la responsabilitat sobre la seguretat als propis ciutadans, no han ajudat gens a apaivagar la sensació d’indefensió davant els criminals. I enmig de tota aquest escalada qualitativa d’assalts a domicilis que està generant una significativa alarma social, veiem amb estupor com un jutge decideix deixar en llibertat amb càrrecs a uns romanesos amb indicis contundents d’estar vinculats presumptament als anomenats robatoris silenciosos a domicilis, emparant-se en què el delicte que se’ls acusa ho és només en grau de temptativa.

D’altra banda, tot i que és veritat que la delinqüència no és patrimoni exclusiu d’estrangers o immigrants, també és cert i obvi que aquesta nova delinqüència s’ha vist afavorida per les polítiques d’immigració aplicades a l’Estat espanyol i per les regularitzacions massives, que han estat aprofitades per les màfies internacionals per introduir-se impunement al nostre país. Unitat Nacional Catalana (UNC), com a demòcrates i independentistes, demanem –com ja van fer en el seu moment personalitats com l’expresident del Parlament Heribert Barrera- que qualsevol immigrant que cometi un delicte greu, sigui automàticament expulsat del país i repatriat, sense necessitats de massa tràmits legals.

En aquest sentit, ja fa temps que venim reclamant que una de les millores irrenunciables que hagués hagut d’aportar-nos un nou Estatut és el de disposar de plenes competències en immigració, que haurien d’afavorir en primer lloc la integració a la catalanitat de tots aquells ciutadans que han vingut a treballar i a viure amb dignitat al nostre país, però que alhora també ens haurien de reportar els mecanismes legals necessaris per foragitar i fer recaure tot el pes de la justícia sobre els que han vingut a fer-nos mal i a delinquir. Precisament, un dels motius del nostre vot negatiu a la proposta del nou Estatut que haurem de rebutjar en el referèndum del dia 18 de juny és el de no disposar de plenes competències en immigració.

Finalment, Unitat Nacional Catalana donem ple suport a les mobilitzacions que diverses associacions de veïns i altres agents socials d’arreu del territori català han iniciat per denunciar l’actual estat de desprotecció que pateix la població davant l’onada de robatoris que pateixen algunes poblacions i comarques del nostre país.

Per la seguretat ciutadana, per les nostres llibertats!


Secretariat Nacional d’Unitat Nacional Catalana. 29 de maig de l’any 2006.

Deixa un comentari

Filed under Comunicats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s