Cunyadíssims i germaníssims

Cunyadíssims i germaníssims

Durant les dictadures feixistes dels anys 30 el nepotisme (vici polític que consistia en donar càrrecs públics als parents dels dictadors i governants) va aguditzar el sentit de la ironia a l’estat espanyol i italià, a l’estat espanyol el dictador Franco va omplir de càrrecs al marit de la germana de la seva dona, el mai prou ben ponderat Ramon Serrano Suñer, que fou la cara visible de la política exterior espanyola als anys 40 es va guanyar el malnom del “cuñadísimo”. El seu talent més gran era saber-se posar la gorra de plat i fer bona cara a Hitler i Mussolini. Vaja i crear el Archivo de Salamanca i enviar la División Azul a Rússia… Fins fa poc el PP encara mantenia a Castelló una plaça amb el seu nom i el títol de Hijo Adoptivo y Alcalde Perpetuo.

També Mussolini tenia certa tendència al nepotisme i el Conde Ciano, el seu gendre, casat amb la filla del Duce, va representar la cara amable i divertida del règim. Era el bon vivant que encandilava les noies i no tant noies de la Itàlia Imperial.

A casa nostra el tripartit ha volgut ser més demòcrata que ningú i com no quedava bé que sols fos en Maragall i en Nadal que posessin els seus respectius germans al davant d’alts càrrecs de la Generalitat també el seus companys de viatge, ERC, ha demanat la seva petita quota de poder i han col·locat els germans dels dos patricis i pilars del partit, els Carod i Benach a menjar del pessebre que tots paguem.

Per descàrrec d’Ernest Maragall i Manel Nadal hem de dir que ja participaven al cercles de poder per mèrits propis des de feia molts anys, però en el cas d’Apel·les Carod i Ferran Benach pocs mèrits els veiem, bé en Ferran Benach és funcionari en excedència i havia estat escolta, potser son mèrits suficients pel càrrec de coordinador territorial de Joventut a Tarragona i pel sou de 40.000 euros (poquet respecte als 112.000 € que cobraran els altres tres germaníssims),però potser el mèrit més important és ser el germaníssim del President del Parlament.

Va ser molt criticable el nomenament d’Oriol Pujol, fill del que fou President de la Generalitat. Va obrir la veda del nepotisme malgrat tingués una trajectòria política prou dilatada, però els seus successors polítics han sabut superar-lo en pocs mesos i no tant sols quantitativament sinó qualitativament, el sou que va rebre en Oriol Pujol ha estat incrementat en 40.000 €, el seu successor, el germaníssim Apel:les cobrarà 112.000 € pel càrrec de director general d’Assumptes Interdepartamentals, sic gloria transit mundi (vaja que no som res).

Bé en definitiva les mans netes no ho son tant i els germans i els germaníssims tiren molt… potser una mica més de coherència oi senyors Carod i Benach.

Deixa un comentari

Filed under Nació Catalana

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s