Viure en català!

Viure en català!

La llei de política lingüística (llei 1/1998 de 7 de gener) assenyala en el seu article 32.3 que “la senyalització i els cartells d’informació general de caràcter fix i els documents d’oferta de serveis per a les persones usuàries i consumidores dels establiments oberts al públic han d’ésser redactats, almenys, en català.” Amb aquesta introducció i veient el poc cas que es fa de la llei la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana ha iniciat una campanya per sensibilitzar l’opinió pública a favor de que s’acompleixi la llei, i si és necessari denunciant les empreses que tot despreciant la llengua de la comunitat on radiquen el seu negoci es neguin a senyalitzar els seus comerços o empreses en català.

Hem inclòs dos documents que podeu imprimir i que es poden fer servir per denunciar els comerços que no acompleixin la llei. Durant 4 anys els comerços del país han tingut prou temps per acomodar els seus rètols interns i externs a la llengua pròpia del país i en molts casos no han fet gens de cas.

Segurament seria més interessant denunciar a les botigues més grans i a les que manifestament desprecien el català tot avisant als altres comerços que poden ser denunciats si no acompleixen la normativa, de tota manera cal emprar tots els mitjans a l’abast per assolir la normalització lingüística i si cal denunciar les empreses que no la compleixin hem de fer-ho.

INSTRUCCIONS PER A COMPLIMENTAR EL FORMULARI DE DENÚNCIES
Instància definitiva per fer la denúncia

Deixa un comentari

Filed under Activitats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s