11 setembre 2008.

11s200811

11s200812

Comunicat conjunt Unitat Nacional Catalana UNCat i Partit Republicà Català PRC:

Contra l’estafa de l’Estat de les Autonomies espanyol,  avancem junts cap a la independència 

Els darrers anys han evidenciat que l’Estat de les Autonomies borbònic  nascut en el postfranquisme i que a la pràctica ha significat per a Catalunya el manteniment del model d’estat forjat durant la dictadura està fent fallida. Cada vegada més sectors de la societat catalana s’adonen que la crisi de l’autonomisme només té una solució: fer que la nació catalana, de Salses a Guardarmar i de Fraga a Maó, esdevingui un Estat sobirà al si de la Unió Europea.

Tots els intents que des de Catalunya una classe política derrotada, sotmesa i submisa ha fet per trobar el denominat “encaix” del nostre país dins l’Estat espanyol han tingut com a resultat el fracàs i el menyspreu més absolut dels espanyols. Els nostres representants parlamentaris han demostrat la seva total ineficàcia a l’hora de defensar els interessos dels catalans davant les constants agressions espanyoles i sempre han posat els seus interessos personals, laborals, econòmics o partidistes per davant de la defensa dels drets i les llibertats del poble català.

És per això que, a hores d’ara, un cop demostrat que l’autonomisme no dóna ja mes de si, quan s’ha constatat que la solució a les problemàtiques que afecten el conjunt de la societat catalana no pot arribar de cap nou Estatut i de cap negociació bilateral amb el govern espanyol, les organitzacions sotasignades manifestem al poble de Catalunya en aquesta diada de l’Onze de Setembre que l’únic camí que ens portarà a la nostra llibertat com a nació és el de la sobirania.

Tan sols amb la independència, només amb la consecució d’un Estat propi, la ciutadania catalana podrà disposar del poder polític necessari per afrontar els reptes de futur que té al davant i per prendre les seves decisions amb total llibertat.

Unitat Nacional Catalana i el Partit Republicà Català manifestem la determinació d’avançar cap a la independència, conjuntament amb altres organitzacions que comparteixin aquest mateix objectiu, mitjançant l’impuls d’un projecte polític transversal i patriòtic, que tingui la llibertat nacional del nostre poble com a principal fita a assolir i que trenqui definitivament amb l’autonomisme.

Així mateix, afirmem que no donarem suport a cap proposta política que tingui com a finalitat donar cobertura a uns partits polítics parlamentaris que han fracassat a l’hora defensar els drets nacionals de Catalunya, ni participarem en cap front autonomista que pretengui defensar un Estatut que a hores d’ara tothom té clar que ha mort abans de néixer, ni tampoc avalarem cap proposta de nou finançament que mantingui l’espoli fiscal contra Catalunya i els catalans, i que encobreixi una mal anomenada “solidaritat” que tan sols és, dit d’una manera clara, un robatori que Espanya perpetra anualment contra totes i cadascuna de les famílies catalanes.

Ja ha passat l’hora de conformar-nos amb uns quants milions més a l’any, amb uns millors trens o amb un aeroport amb una minsa participació catalana. Ara és l’hora de la sobirania. Els catalans volem ser amos del nostre destí,volem per a nosaltres i per als nostres fills una Catalunya en què la llengua, cultura i identitat pròpies en siguin les hegemòniques arreu del nostre territori. Per això, volem deslliurar-nos per sempre més de l’opressió i colonització espanyola i francesa i junts ho aconseguirem.

Visca Catalunya lliure!

Programa d’actes per la Diada:

Barcelona:

– dia 10 de setembre a les 22’30 Intervenció conjunta d’Unitat Nacional Catalana i Partit Republicà Català al Fosar de les Moreres a l’acte organitzat per l’associació Memorial 1714. Després es farà l’Ofrena Floral al Fossar de les Moreres.

– dia 11 de setembre a les 10 del matí Ofrena Floral al Monument de Rafael de Casanovas, ens trobarem prèviament a la nostra parada.

– dia 11 de setembre al matí parada de venda de material i de distribució de propaganda a la Ronda de Sant Pere, prop del Monument a Rafael de Casanovas.

– dia 11 de setembre a les 12 del matí Ofrena Floral conjunta d’Unitat Nacional Catalana i Partit Republicà Català al Monument al general Josep Moragues, davant el Museu d’Història de Catalunya.

Vic:

– dia 10 de setembre acte conjunt d’Unitat Nacional Catalana i el Partit Republicà Català amb una concentració a les 20’15 davant l’Ajuntament i a les 20’30 Ofrena Floral també conjunta a la Plaça de Bac de Roda.

11s2008vic

Deixa un comentari

Filed under Activitats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s