23 D’ABRIL: RECOLLIDA DE SIGNATURES PER UNA CANDIDATURA UNITÀRIA DE L’INDEPENDENTISME CATALÀ EN LES PRÒXIMES ELECCIONS ALS PARLAMENT DE CATALUNYA. Abril del 2009.

23 D’ABRIL: RECOLLIDA DE SIGNATURES PER UNA CANDIDATURA UNITÀRIA DE L’INDEPENDENTISME CATALÀ EN LES PRÒXIMES ELECCIONS ALS PARLAMENT DE CATALUNYA

 

Les organitzacions sotasignades, impulsores i coorganitzadores de la Conferència de Debat Independentista, faran públic aquesta diada de Sant Jordi el manifest: “Crida als sobiranistes catalans: Compromís per la independència de la nació catalana” (que us adjuntem), en el qual s’advoca perquè en les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya, previstes per l’any 2010, l’independentisme català s’hi presenti sota unes soles sigles.

En aquest document, que tothom podrà signar aquest 23 d’abril per adherir-s’hi a les parades de les organitzacions que fins ara l’han subscrit i que està obert a moltes altres incorporacions, es constata que la frustració del procés pel nou Estatut i el fracàs en les negociacions per un nou sistema de finançament han evidenciat que estem en un final d’etapa, que les polítiques autonomistes han tocat sostre i que la nació catalana, dins l’Estat espanyol, no té cap possibilitat de resoldre les problemàtiques nacionals, socials, econòmiques i culturals que afecten els seus ciutadans i que l’única sortida a aquesta situació és la independència.

En aquest sentit, en el text es demana que la proclamació unilateral de la independència des del Parlament de Catalunya ha de ser la prioritat d’aquesta candidatura unitària de l’independentisme. Així mateix, les organitzacions que el subscriuen es comprometen a no arribar a cap acord o aliança amb aquelles formacions que, com a mínim, no acceptin el dret a l’autodeterminació per a la nació catalana i a continuar treballant unides en el cas que en aquests comicis no s’aconsegueixi una majoria de com a mínim 68 diputats (entre els diputats obtinguts per aquesta candidatura i els d’altres partits de la cambra que s’hi vulguin afegir) que permetin la proclamació de la independència des del Parlament.

Aquest manifest es farà arribar al conjunt del sobiranisme català, ja siguin associacions cíviques, culturals, polítiques, etc. i també s’adreçarà a militants de base d’altres organitzacions, les direccions de les quals no tinguin en la seva agenda política la proclamació de la independència de Catalunya com a objectiu prioritari.

Barcelona, 20 d’abril del 2009
Som Deu Milions, Associació Patriòtica Germans Badia, Joventuts Nosaltres Sols, Girona Independentista i Republicana (GIR), Coordinadora Ecologista Independentista (CEI), Partit Republicà Català (RC), Unitat Nacional Catalana (UNCat), Fòrum d’Esquerra de Sabadell (FES), Projecte 66, Congrés per la Sobirania dels PPCC.

 

CRIDA AL CONJUNT DELS SOBIRANISTES CATALANS

COMPROMÍS PER LA INDEPENDÈNCIA NACIONAL DE CATALUNYA

                Després de les reflexions i opinions exposades en la passada Conferència de Debat Independentista, celebrada a Barcelona el 7 de febrer d

Deixa un comentari

Filed under Comunicats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s