HOMENATGE ALS GERMANS BADIA. 28 d’abril del 2011

HOMENATGE ALS GERMANS BADIA

 gb20112

gb200112

DIJOUS 28 D’ABRIL varen tenir lloc els actes d’homenatge als Germans Badia en el 75è aniversari del seu assassinat, organitzats per l’Associació Germans Badia amb l’adhesió de l’Associació Patriòtica Catalunya 1640, de la Fundació IRLA, de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya, de les Joventuts Unitat Nacional Catalana (Nosaltres Sols) i Palestra.
Els actes d’homenatge varen consistir en:

• Ofrena commemorativa al mateix lloc on varen ser assassinats (Muntaner 38 -cantonada amb Diputació-, Barcelona), a les 19:30, presentació a càrrec d’en Xavier Andreu de l’Associació Germans Badia, amb intervencions de l’historiador Fermí Rubiralta (autor del llibre recentment editat “Miquel Badia: Vida i Mort d’un líder separatista“) i del militant històric d’Estat Català el Sr. Martí Torrent.

• Sopar d’homenatge, a les 21:00, en un restaurant del centre de Barcelona, presentat per Xavier Andreu de l’Associació Germans Badia i amb la intervenció d’en Fermí Rubiralta, d’en Oriol Falguera de la Comissió del Centenari de l’Estelada i el candidat a l’alcadia de Barcelona per Solidaritat Catalana per la Independència el Sr. Santiago Espot.

Aquest homenatge respon al deure irrenunciable de recordar i honorar els herois de la Pàtria.

També hem activat un blog des d’on seguir totes les convocatòries i informacions sobre aquest homenatge: http://germansbadia.blogspot.com/

MANIFEST 75è ANIVERSARI ASSASSINAT DELS GERMANS BADIA

Els germans Badia formaren part d’aquella generació de joves d’entreguerres que visqueren apassionadament aquella època dels ismes, comunisme, anarquisme, nacionalisme, de valoració dels conceptes de disciplina, autoritat, sacrifici i de l’ ús de la força en defensa d’un nacionalisme essencialista.
Miquel Badia es considerava un soldat de la Pàtria, la seva missió era alliberar-la mitjançant la insurrecció armada i el sacrifici de la sang, d’acord amb el model de lluita contra l’ocupació britànica representat per la Pasqua irlandesa del 1916.

Miquel Badia fou l’organitzador, impulsor i símbol de les Joventuts d’Esquerra Republicana- Estat Català (JEREC) que, mitjançant la pràctica de l’excursionisme, l’atletisme i l’acció política patriòtica, tingueren una intensa activitat durant el període de la Generalitat Republicana, quan es vincularen amb les institucions en un procés de construcció nacional (nacionalitzar Catalunya), segons el concepte encunyat per A. Rovira i Virgili, com a pas previ per engegar el procés insurreccional que portaria a la llibertat de la Pàtria.

Miquel Badia , el “ capità collons”, com se’l coneixia pel seu coratge , tingué una vida turmentada, resultat de la seva lluita al servei del seu ideal separatista (independentista), els cinc anys de presidi pels fets de Garraf, la clandestinitat, l’exili i l’hostilitat d’un sector d’ERC, accentuaren encara més el seu caràcter rebel.

Amb encerts i errors, però amb una vital i apassionada voluntat de servei a la nació i a la política de Francesc Macià, i tot això sense haver estat mai candidat en cap llista electoral.

Com a bon idealista romàntic, per a ell la vida fou un culte a Catalunya i a la mare, potser perquè les dues figures es fonien en una de sola. Com els escollits dels déus, aquests el cridaren aviat al seu si,quan només tenia 30 anys, però amb la meitat de la seva vida ofrenada a l’altar de la Pàtria.

L’assassinat dels germans Badia serà el pròleg del crepuscle dels déus, que tres mesos després serà representat pel doble procés de guerra i revolució que sacsejarà la societat catalana. La desaparició de Miquel Badia privà a l’independentisme d’un valuós organitzador i d’un líder carismàtic molt necessari per guiar la política d’Estat Català durant la guerra.

En la llarga llista de patriotes que durant els darrers vuitanta anys han estat la baula que ha donat continuïtat a la nostra lluita , cal esmentar, entre molts d’altres, Marcel•lí Perelló, Daniel Cardona, Jaume Compte, Manuel Viusà, Manuel Cruells, Josep Tramunt, Jaume M Vendrell, Magí Colet, Antoní Massaguer, Martí Marcó, Toni Villaescusa, independentistes de distints colors i sigles polítiques, però guiats tots per la seva voluntat d’alliberament dels Països Catalans. Miquel Badia té un lloc destacat enmig d’aquests combatents. El seu homenatge ha d’ésser un esperó per a continuar en la línia de lluita i de fidelitat als interessos col•lectius del poble català, que són els de la Pàtria, que Francesc Macià ens va assenyalar: Una Catalunya políticament lliure, socialment justa, econòmicament pròspera i espiritualment gloriosa.

Aprenem del passat, treballem el present, construïm el futur.
Honor als herois de la Pàtria !

gb20113p

Deixa un comentari

Filed under Activitats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s