Homenatge a l’Exèrcit Català. 26 de maig del 2000

Homenatge a l’Exèrcit Català. 26 de maig del 2000

El 26 de Maig de l’any 2000 Unitat Nacional Catalana va organitzar una conferència d’homenatge a l’Exèrcit Català, a tots els catalans que lluitaren durant les diferents guerres del 1640, 1714, amb els Escamots de Francesc Macià, etc. per la llibertat i la independència de la Nació Catalana.

També recordàrem els patriotes que moriren fora de les nostres fronteres tot lluitant per l’ideal de la llibertat com fou el cas dels Voluntaris Catalans de la Primera Guerra Mundial.

Vàrem voler fer coincidir la data de la conferència amb les vespres de la desfilada militar de les tropes de l’exèrcit espanyol, per denunciar un cop més que aquest NO és el nostre exèrcit, ni ens defensa ni és nostre, és un exèrcit repressor i d’ocupació, però hem de ser conscients que si volem assolir la independència necessitarem bastir un exèrcit per què defensi les nostres llibertats.

Ens cal un exèrcit defensiu, creat a imatge del eslovè o lituà, a base de les forces de defensa territorial i les forces de seguretat catalanes, no podem caure en el parany del pacifisme irresponsable que nega als catalans la possibilitat de construir un exèrcit mentres que els nostres opressors, espanyols i francesos, estan armats i ocupant la nostra terra.

Volem un Exèrcit Català no per fer cap guerra sinó per defensar la pau i la llibertat.

Deixa un comentari

Filed under Activitats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s