27 de Maig del 2000. NO a la desfilada de l’ Exèrcit Espanyol.

27 de Maig. NO a la desfilada de l’ Exèrcit Espanyol.

El proper 27 de Maig l’estat espanyol vol donar un pas més en el procés d’espanyolitzar la nostra nació, vol fer una desfilada militar per commemorar el Dia de las Fuerzas Armadas, i vol fer-la a l’ Avinguda de la Diagonal de Barcelona, antiga Avenida del Generalísimo.

És un insult pels catalans que vulguin desfilar a casa nostra les armes i les tropes d’un exèrcit que segons la constitució espanyola és garantia de la “unidad de la patria”, la espanyola clar està. Aquesta desfilada és una amenaça per nosaltres, per tots els que creiem en la llibertat del nostre poble, en tots els que creiem que els exèrcits que han lluitat contra nosaltres en totes les guerres des d’aquell fatídic 1714 no són part del nostre cos social i mai l’acceptarem com a propi.

L’exèrcit espanyol, sempre serà això, espanyol, i per tant negador i de les nostres llibertats. Els catalans hem tingut el nostre exèrcit, el de la Guerra dels Segadors, el del general Moragues, el que va defensar Barcelona i va ser desfet a Almansa, el que va defensar les nostres fronteres sota el comandament d’herois com l’ Andreu Xandri durant la guerra del 1936, aquest és l’Exèrcit que hem de recordar, i no el que ha lluitat enfront seu: l’espanyol!.

Per tot això ens manifestarem el proper 27 de Maig per denunciar aquesta maniobra anti-catalana, i de glorificació d’un exèrcit que ha estat cent cops invasor del nostre país.

27 de Maig! Sortim al carrer!
NO a la desfilada militar de l’Exèrcit espanyol!

Deixa un comentari

Filed under Comunicats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s