Algú es recorda quan MENTA era Cable i Televisió de Catalunya?

Algú es recorda quan MENTA era Cable i Televisió de Catalunya?

Fa molts anys quant aquesta tecnologia del cable, i també d’Internet, i fins i tot la tecnologia digital estaven tots plegats a les beceroles, l’empresa només es deia “Cable i Televisió de Catalunya”.

En aquell moment si s’hagués desenvolupat normalment, de forma normal i amb un criteri adeqüat tenia davant seu un panorama que podia haver estat espectacular. Però les guerres tribals entre els diferents sectors de l’accionariat van paralitzar la companyia totalment, després d’haver fet una prova pilot amb algunes illes de cases de Barcelona (i no sé si algun altre sector puntual més).

En aquella època no existien les plataformes digitals al mercat, no existia altres companyies telefòniques que no funcionessin i sobretot hi havia una hegemonia d’una Telefònica, que aleshores encara estava adormida en els llorers d’haver estat sempre l’única (com ho havia sigut CAMPSA a les benzineres, i mireu-la ara com està de mal parada).

Però la gent d’aleshores de Cable i Televisió de Catalunya en lloc d’usar el telescopi per veure lluny, fins on podien arribar, només miraven amb lupa per veure que totes les engrunes estiguessin com cada un d’ells volia , i així els va anar, l’endarreriment (d’anys) de l’expansió, l’expansió feta corre-cuita després i de mala manera (llegiu la web : maduixa.com), el fet de que la implantació del cable en molts indrets després de tenir-lo fet es detectaven errors i mals funcionaments, apart de moltes molèsties als veïns, provocava que les obres ja acabades s’havien de reobrir i tornar a fer bé, el fet de que les instal·lacions a les cases anaven sistema margarida (aquesta bé, aquesta malament) i el que li funcionava bé en quedava content, però també hi ha hagut quantitat enorme de persones que van contractar el telèfon i després estaven vàries setmanes sense línia, que contractaven el servei de televisió i els posaven i canviaven els canals segons anava el mercat (si algun canal pujava la qüota per deixar-se enviar el donaven de baixa encara que fos un dels més vistos, i era substituït per qualsevol tipus de canal que sortís barat, davant la mirada atònita dels espectadors que veien que la oferta televisiva els canviava constantment sense cap mena d’avís ni consentiment, ni sense saber què era el que els acabarien donant) i després, finalment, el cablejat fet de pressa i corrent, amb personal subcontractat, per no parlar del comercial (del qual jo us en podria explicar anècdotes de tots colors) han acabat amb el panorama actual, amb el vist-i plau d’una classe política en general que tan se’ls en fot que no hi hagi cable a Catalunya, que Catalana de Gas passi a ser GAS NATURAL i que se’n vagi a Madrid, que FECSA,HECSA i HECSA-HIDRUÑA passin a ser ENDESA (per cert sota el comandament de’n Rodolfo Martín Villa, i és que hi ha gent que té una capacitat acollonantment impressionant per a ser Ministre “Secretario General del Movimiento” dins del règim franquista i després ser qui remena les cireres en plena democràcia, vint-i-cinc anys després, sense que ningú li passi comptes mai pel seu passat (i ara, faltaria més!), que La Caixa passi les seves operacions borsàries i de moviments de capital a Madrid, que el Port de Barcelona s’estigui arraconant perquè a nosaltres no ens han fet una autovia gratuïta que ens comuniqui amb el lloc de distribució de la mercaderia, que la Fira de Barcelona hagi tocat fons per dessídia i abandonament dels seus responsables, que el sector de la moda se’n vulgui anar a Madrid (no oblidem que fa trenta anys Catalunya era qui dominava pràcticament tot el sector tèxtil, i avui en dia no cal ni parlar-ne)i el que és més important que els nostres polítics estiguin afavorint la desertització de tot el sector del petit comerç de Catalunya, encarregant-se de matar-lo en favor de grans superfícies, que pertanyen a grans grups empressarials (això si, es creen llocs de treball recollint les crispetes i les deixalles després de cada projecció a les inevitables multisales de cinema que a cada gran superficie hi ha, que quedi ben clar que això és un gran avenç per al desenvolupament econòmic de Catalunya, -dit amb tots els respectes per la gent que amb contractes precaris ha de fer aquesta feina-).

Concloent, el panorama del cable és una vergonya, permesa pels polítics d’aquest país, i desenvolupada pels de Madrid que els interessa ofegar-nos en aquell aspecte que abans era l’únic en que teníem una mica de poder – l’economia -, però no és res més que un botó de mostra de tot allò que està passant en aquest país… i sinó només cal veure les dclaracions de divendres al matí de FECSA-ENDESA on deien que si la Generalitat treia una normativa per vetllar perquè el servei fos millor, doncs que o la pagava la Generalitat o la pagava l’usuari, i que sinó era així ells no pensaven complir-la, ja que això podia fer minvar el seu “sucós” compte de resultats, i aquell mateix dia ho varen complir perquè després de l’anunciadíssima tormenta de fred ens varen deixar a les fosques a una bona part del país, i aquí no passarà res, i sinó que ho preguntin als veïns de Llagostera que els va passar aquest estiu.

Deixa un comentari

Filed under Nació Catalana

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s