Fora la LSSI (Ley de Servicios de la Sociedad de la Información) ! 2002.

Fora la LSSI (Ley de Servicios de la Sociedad de la Información) !

La Ley de Servicios de la Sociedad de la Información, realment anomenada Ley de Servicios de la Sociedad de Información y Comercio Electrónico és encara un projecte de llei però la seva possible aprovació al parlament espanyol suposarà un fort cop a la llibertat de comunicació a Internet.

Oficialment diu defensar els drets dels consumidors a Internet però en realitat vol establir una censura sobre tot mitjà de comunicació que faci servir Internet com a mitjà de comunicació, inicialment regula el comerç electrònic però després amplia el concepte: “también se extiende el concepto a servicios no remunerados”, fet que inclou totes les webs, cercadors que recullen o guarden informació, i què és Internet sinó informació?.

Resumint són, segons l’avantprojecte de llei son “Servicios de Información” :
El subministrament d´informació
L’allotjament d’informació
L’oferiment d’instruments de recerca, accés i recopilació de dades Indubtablement tota web queda inclosa en alguna d’aquestes definicions i segons l’avantprojecte pel sol fet de penjar-la al cyberespai s’estableix un “contracte de servei” pel sol fer de que la web pot ser llegida… és un primer pas cap a l’aplicació de mesures restrictives i fins i tot penals pels responsables d’aquestes webs.

L’àmbit d’aplicació no es redueix a l’estat espanyol sinó, i en uns condicionants molt amplis, a tota la Unió Europea i fins i tot la resta del món.

També s’estableix: “Los prestadores de servicios de la sociedad de la información establecidos en España deberán comunicar al Registro Público en que deban inscribirse para la adquisición de personalidad jurídica o los solos efectos de publicidad, el nombre o nombres de dominio de Internet que utilicen para la realización de actividades económicas en la red, así como todo acto de cancelación del mismo y sus modificaciones.”, si abans ja hem denunciat que la divulgació d’informació encara que sigui d´ús gratuit ja configura que qualsevol comunicador pot ser considerat un “Servicio de Información”, vol dir que ha de tenir una personalitat jurídica i per tant s’ha de registrar, i qui no ho faci?: haurà de pagar una multa de 14.974.740 ptes.

No hi ha una definició prou clara si la llei s’aplicarà només als titualrs de dominis o també als titulars d’una URL sense domini propi, a més poden ser delictives les webs amb continguts que vulnerin o atemtin a:
“el orden público, en particular, la investigación penal, la seguridad pública la defensa nacional”
“el respeto a la dignidad humana y al principio de no discriminación por motivos de raza, sexo, religión, opinión, nacionalidad o cualquier otra circunstancia personal o social” (molt bé per un cantó però molt perillosa si vols criticar el feixisme i l’espanyolisme… Aquesta campanya ha estat iniciada per Kriptópolis . Si voleu podeu llegir el text complet de l’avantprojecte de llei.

Deixa un comentari

Filed under Comunicats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s