Màximes del bon escamot

Màximes del bon escamot

La boca closa i l’orella atenta. Heu’s ací el teu lema. La teva seguretat personal te l´imposa: la llibertat d’acció de l’organització t’ho exigeix.

Enraona poc i obeeix sempre. Altra cosa no pot demanar-se al perfecte escamot. Fent-t’ho, l’èxit col.lectiu respondrà lógicament al comportament dels individus que componen la col.lectivitat. Altrament, si així no obres, veuràs com s’allunyen les possibilitats de deslliurar la mare pàtria.

No et dolguin temps i treball esmerçats en els teus ideals. Tan sols per ésser els teus et són els millors. Pensa que, ultra llur pròpia valor intrínseca, són carn de la teva carn i sang de la teva sang.

La covardia se supera amb la fe. No et creguis covard si dintre teu sents cremar la flama d’un ideal generós. Ell et fitarà el camí dreturer. Li ofrenaràs la teva vida.

El teu amic pot ésser el teu enemic. Pensa que tu donaries la vida, els interessos, pensa que ho sacrificaries tot, i pensa que el teu amic pot fer el mateix per servir els seus ideals.

Medita les teves accions i obeeix els manaments. Els primers, després de meditar-los excuta’ls, els manaments obeeix-los cegament i irreflexiva.

Voluntàriament has vingut perquè t’has cregut amb pit i braó, més no siguis boca-molla ni covard ni indiscret perquè tu en series el primer perjudicat.

Com a bon soldat deus estar dispost a tothora a donar la vida. Exigeix-te tu mateix una bona preparació. Allà on puguis arribar tu no esperis que t’hi portin els altres.

La vida és el preu d’un ideal. Procura, doncs, treure’n tot el profít de la vida que ofrenes. Fes-la pagar cara a l’enemic.

Estat Catalá -edició per a Catalunya (clandestí), no 5, octubre 1924, p. 4.

Deixa un comentari

Filed under Exèrcit Català

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s