“NUNCA MÁIS”

“NUNCA MÁIS”

Es el crit d’un poble indignat i sotmès en una nova crisis, davant d’una nova catàstrofe petrolera a les seves costes. El poble gallec va sortir al carrer el passat diumenge sota el lema “Nunca Mais”. Va ser un clamor sense precedents, contra la marea negra i contra la nefasta gestió del govern.
Des de Galícia i des d’arreu es demanen responsabilitats, Galícia no compta per l’estat espanyol, i Fraga i la Xunta (del PP) no exerceixen com autoritats del seu país. Els cas del “Prestige” es un exemple dramàtic d’indefensió, desgovern i negligència que pateixen els gallecs, i que tants cops ha denunciat el seu nacionalisme.
Després de diversos esdeveniments similars a les costes gallegues (Urquiola, Mar Egeo, Casón, Polycommander, Andros, Erkowit, …), tan el govern del PP com la Xunta, no han pres mesures per evitar aquestes catàstrofes econòmiques i ecològiques, ni han ideat plans d’actuació immediats per emergències de caràcter catastròfic, com la que està succeint ara. Així doncs, ara es el moment, i no sol des de Galícia sinó d’arreu de la península de demanar responsabilitats dels fets ocorreguts, i exigir la immediata dimissió de les autoritats que amb la seva ineficàcia i irresponsabilitats han permès que l’accident tingués les pitjors conseqüències.
A la catàstrofe, es poden afegir diversos fets i reaccions de membres de PP, que encara empitjoren més la seva incompetència, com són les declaracions dels ministres Cañete, Rajoy i el de medi ambient, les caceries i les presentacions de llibres del Sr.Fraga , en plena crisis “da Costa da Morte”.

ELS CATALANS AMB EL POBLE GALLEG

Xavi Vallès

Deixa un comentari

Filed under Nació Catalana

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s