ATUREM L’ESPANYOLITZACIÓ. 11 de setembre del 2002.

ATUREM L’ESPANYOLITZACIÓ

forapp

Aquest Onze de Setembre hem de denunciar la progressiva campanya d’espanyolització que tant el PP com el PSOE estan duent a terme per sotmetre encara més el nacionalisme basc i català. Aquesta campanya no s’atura tant sols en les desqualificacions sinó que també actua tot il·legalitzant organitzacions polítiques, negant el traspàs de competències pactades als estatuts d’autonomia, impedint una representació adequada de Catalunya i Euskadi a Europa i als fòrums internacionals, fins i tot en el terreny esportiu.

Al País Basc l’aliança anti-basca té moltes cares, per un costat intenta desprestigiar tot el nacionalisme identificant-lo amb terrorisme, els nacionalistes del Partit Nacionalista Basc i d’Eusko Alkartasuna són comparats amb els grups violents tot intentant crear un bloc “democràtic” i un altre de “totalitari”, òbviament el PP i el PSOE es consideren dintre del primer bloc i acusen a tots els nacionalistes de pertànyer al segon. Es vol identificar els “demòcrates” amb “constitucionalistes” i els “totalitaris” amb els nacionalistes.

Aquesta campanya espanyolitzadora que fàcilment podem definir com una persecució contra tota forma de nacionalisme no-espanyol no es portada a terme sols pel PP, sinó que el PSOE s’hi afegeig amb totes les seves forces. El suposat nacionalisme català de CiU no té cap interès en combatre aquesta campanya, la seva dependència envers el PP cada cop és més gran i sols fa alguna declaració “radical” quan s’acosta l’Onze de Setembre o quan les bases comencen a destapar l’olla dels trons de la indignació. Per altra part altres col·lectius que també s’anomenen nacionalistes no tenen cap vergonya en pactar a Madrid amb la delegació catalana del PSOE, tot argumentant una suposada entesa progressista, com si el PSOE no hagués demostrat ja fa molts anys que no és d’esquerres ni progressista sinó una confluència d’interessos econòmics i de poder, que no varen tenir cap escrúpol a l’hora de fer servir el terrorisme d’estat per combatre ETA.

Però no sols és en el terreny polític que aquesta campanya nacionalista espanyola cau sobre el nostre país, les representacions del nacionalisme espanyol més carrincló i desfasat són mostrades com símbols d’un suposat subconscient col·lectiu espanyol, des dels mitjans de comunicació espanyols i els que haurien de ser catalans som bombardejats amb la suposada “grandesa” de l’orgull de ser espanyol, no importa que sigui en el terreny esportiu o als espectacles musicals: Espanya és “una i gran” i ens hem de sentir orgullosos de ser espanyols, quina aberració! Els catalans estem colonitzats per un poble que no ha sabut mai crear riquesa sinó fos expoliant altres pobles, un poble que ha fet valer la superioritat de les armes per colonitzar i imposar el seu idioma i suposada cultura.

Denunciem l’espanyolització que ens està caient a sobre, ens hem de sentir orgullosos de sentir catalans, som un poble que estimem la llibertat però en primer lloc la nostra, la llibertat de ser catalans tot vivint a una Catalunya Lliure i Catalana.

11s20025

11s20023

11s20022

11s20021
Secretariat Nacional
UNITAT NACIONAL CATALANA

correu@unitat.org

Deixa un comentari

Filed under Activitats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s