Llibertat Xirinacs . 26 d’Octubre de l’any 2005.

Llibertat Xirinacs 

Lluís Maria Xirinacs ha estat empresonat als 74 anys acusat d’un delicte d’opinió. Xirinacs ha estat un símbol de la lluita per les llibertats nacionals, impulsor de la Marxa per la Llibertat i l’Assemblea de Catalunya.

La seva lluita va començar als anys 60 tot impulsant la separació Església-estat quan era capellà i pàrroc. Als anys 70 va centrar la seva lluita en l’alliberament dels presos polítics tot promovent les campanyes per l’Amnistia, va fer nombroses vagues de fam i va romandre durant un any i nou mesos davant la Presó Model de Barcelona durant més de 12 hores diàries fins que es va assolir l’Amnistia. Va ser empresonat els anys 1972 i 1974-75. Seguidor de Ghandi defensava la no-violència com arma política.

Durant la transició política fou elegit senador independent després de ser votat per 500.000 catalans i va portar a Madrid la lluita per la independència nacional.

El seu testimoniatge de persona compromesa amb la llibertat i la independència dels Països Catalans l’han posat al punt de mira de l’estat espanyol i els seus cossos judicials i de seguretat. El seu discurs pronunciat l’Onze de Setembre de l’any 2002 va ser. Xirinacs és un símbol de la lluita per la llibertat i en cap moment la defensa que fem d’ell es pot mal interpretar com una defensa d’ETA i de la seva actuació a casa nostra.


Secretariat Nacional d’Unitat Nacional Catalana. 26 d’Octubre de l’any 2005.

Deixa un comentari

Filed under Comunicats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s