5 de novembre del 2005 Presentació d’Unitat Nacional Catalana a Breda

5 de novembre del 2005

Prrsentació d’Unitat Nacional Catalana a Breda i conferència de Víctor Alexandre

Podem parlar d’èxit de la xerrada d’UNC. Entre militants, simpatitzants, gent de la zona i curiosos vam arribar a ser al voltant d’una quarantena de persones a la sala que es va anar omplint poc a poc fins i tot quan ja havia començat l’acte. Per donar-nos la benvinguda el casal independentista Terra Roja de Breda va penjar dues pancartes a fora on posava “al Baix Montrseny ni feixistes ni racistes” i “els immigrants també són catalans”. Els hem de donar les gràcies perquè realment el missatge era del nostre gust tot i que a la segona hi haurien d’haver afegit “si s’integren”, tot i així moltes gràcies. És curiós com un casal que en tot l’any, segons ens han comentat, només han organitzat una parada a la fira i ara organitzen la castanyada, quan es fa un acte independentista real amb unes altres sigles es mostren molestos.
Vam començar amb l’intervenció de Víctor Alexandre que ens va parlar dels seus llibres “El somriure de Burt Lancaster” i “El cas Carod”. Per començar ens va dir que havia estat rebent moltes pressions perquè no assistís a l’acte. Ell es va definir com a independentista i d’esquerres però també va dir que creu que l’independentisme ha d’anar unit i que un cop tinguem un Estat propi i normalitzat cadascú es resituarà al seu lloc. Respecte al primer llibre ens va comentar algun dels contes que conté i ens va comentar que totes son històries que començen d’una manera i que acaben d’una altra totalment impensable. Respecte al segon ens va parlar de tota la pressió que havia rebut Carod arran de l’entrevista a Perpinyà amb ETA i va denunciar que els polítics catalans no oferissin untat davant d’aquesta ofensiva espanyolista. Parlant d’aquest llibre va donar als assistents tota una classe magistral d’independentisme.
Posteriorment va parlar un representat d’UNC explicant la ideologia del partit i la nostra posició sobre el nou estatut i també va parlar un militant de la zona explicant quina és l’intenció d’UNC a nivell local del Baix Montseny.
Com a anècdota hem d’esmentar la presència d’un grup de joves d’estètica punk d’uns 15 o 16 anys (els mateixos que van rebentar el poble durant un concert no fa massa) que voltaven pels passadissos i van ser convidats a entrar. Dos d’ells van acceptar l’invitació però els altres van preferir marxar. Més tard vam veure com havien penjat uns cartells al passadís que posava “UNC = nazis”. Primer van ser avisats per la policia local ja que l’acte es feia al centre cívic on també hi ha la comissaria i posteriorment van ser avisats per militants que els van fer marxar.
També és important la presència de l’alcalde de Breda que després de la xerrada va venir a fer-nos preguntes sobre el nostre partit i la presència de les càmeres de TVBreda que van grabar tot l’acte i el van retransmetre per a tot el poble.
També vam muntar una paradeta de material que va tenir força èxit i es van vendre molts llibres els quals van ser firmats per l’autor molt amablement.
En acabar uns quants militants vam anar a sopar amb en Víctor i posteriorment els més joves van anar-ho a celebrar.

IM000197.JPG

Advertisement

Deixa un comentari

Filed under Comunicats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s