Ofrena al Monument de Francesc Macià. Vilanova i la Geltrú. 10 de Setembre del 2006

Ofrena al Monument de Francesc Macià.

Vilanova i la Geltrú

10 de Setembre del 2006

Uns cinqunta patriotes de totes les edats han acompanyat la delegació d’UNC que ha realitzat aquest vespre a les 7 una ofrena d’homenatge a Macià i han escoltat les paraules que en nom d’UNC els ha adreçat el company Jaume Font.

Publiquem íntegrament el text del parlament:

Ens hem aplegat aquí, convocats per Unitat Nacional Catalana, en aquest acte senzill però emotiu, per retre memòria i homenatjar la figura del President Macià, avui vigília de la nostra Diada Nacional, perquè ell –a l’igual que avui nosaltres, també volia i anhelava una Catalunya catalana, respectuosa amb l’herència del passat i encoratjada cap a un futur de llibertat i plenitud nacional.

És aquí darrera meu en aquest monòlit on resten inscrites les paraules de Macià, fill d’aquesta vila, que deia estimar tots els vilanovins més enllà les ideologies o maneres de pensar de cadascú. Nosaltres també defensem un independentisme unitari, que doni prioritat la defensa de la catalanitat i a la construcció d’un Front Patriòtic que ens meni a la consecució d’una nació catalana reunificada, de les Alberes al riu Segura i de Maó a la Franja de Ponent, independent i lliure de les urpes espanyoles i franceses.

Per això avui ens reunim aquí per reivindicar la llibertat del nostre poble, a l’igual que demà també ho farem manifestant-nos de manera unitària pels carrers de Barcelona, per fer sentir la nostra veu i per dir ben fort i ben clar que nosaltres som catalans i que mai ens faran espanyols, ni de grat ni per força.

Visca Catalunya Lliure i Catalana!

vilanova10s1 vilanova10s2 vilanova10s3

Deixa un comentari

Filed under Activitats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s