La posició d’Unitat Nacional Catalana sobre el vot immigrant. 2006.

La posició d’Unitat Nacional Catalana sobre el vot immigrant

Davant de la demanda per part del PSOE, IU- ICV i d´altres col·lectius de permetre el vot immigrant i per mitjà de diversos convenis amb països estrangers, a Unitat Nacional Catalana hem cregut convenient donar la nostra opinió en aquest aspecte que tant pot afectar a la normalitat de la vida política catalana.

Com ben bé és sabut les diferents administracions que conformen la Nació Catalana i que formen part de l’Estat espanyol (Generalitat de Catalunya, Generalitat Valenciana i el Govern Balear) no tenen plenes competències en immigració fet que dificulta les tasques d’integració dels nouvinguts en una cultura clarament diferenciada de l’espanyola com és la catalana.

Sovint la immigració tendeix a aprendre la llengua espanyola en comptes de l’autòctona sota falàcia de que així “ens entenem tots”. Com ja sabem això suposa una regressió en els avenços fets en l´ensenyament i el reconeixement de la llengua i la cultura de Catalunya.

Sent defensors a ultrança dels valors democràtics entenem que la persona que resideix a un lloc ha de tenir dret a decidir sobre les decisions polítiques que l’afecten, però també entenem que aquesta persona prèviament ha de passar un procés d’integració per no distorsionar la realitat política, social i nacional de la societat d’acollida.

Així doncs, entenem que els immigrants han de tenir dret a vot sempre i quan anteriorment hagin passat per exàmens de ciutadania o ,el que és el mateix, no han de tenir dret a vot sense passar per aquest tràmit.

En diversos països del primer món com els Estats Units. Alemanya o Holanda ja s’estan portant a terme aquest tipus de proves. És per això que necessitem competències plenes en immigració, perquè els immigrants deixin de ser-ho i es puguin convertir en uns catalans més. Quan això hagi passat aleshores serà legítim que puguin votar. Si això no és així, com bé saben el PSOE i d´altres forces espanyolistes, la nostra identitat s’anirà diluint.

Secretariat Nacional

UNITAT NACIONAL CATALANA

Deixa un comentari

Filed under Comunicats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s