Estrena del documental “L’Exèrcit del Fènix” de Xevi Mató. Girona, 6 d’octubre del 2006.

Girona, 6 d’octubre del 2006

Estrena del documental “L’Exèrcit del Fènix” de Xevi Mató.

El divendres 6 d’octubre es va portar a terme al Centre Cultural la Mercè de Girona l’estrena del documental “l’Exèrcit del Fènix” de Xevi Mató. El documental narra el cas de l’Èric Bertran, el jove de Lloret que amb 14 anys va haver d’anar a l’Audiència Nacional Espanyola acusat de terrorisme per enviar correus electrònics demanant etiquetatge en català. L’acte havia de començar a les 8 del vespre però vam començar amb una mica de retard a causa d’uns petits problemes tècnics amb el projector d’imatges. Un cop solucionat l’incident, va parlar un militant d’Unitat Nacional Catalana explicant què és UNC i quins projectes tenim per a la ciutat de Girona. També va aprofitar per recordar que el 6 d’octubre de 1934 s’havia proclamat l’Estat català que va ser durament reprimit per Espanya.

Tot seguit es va projectar el documental que està format per diverses entrevistes a l’entorn de l’Èric. Un cop acabada la projecció en Xevi Mató va explicar al públic tot tipus de curiositats sobre el rodatge i va respondre a les preguntes dels assistents.

El documental compta amb els comentaris d’algunes de les persones que van seguir el cas d’ El Fènix de molt aprop.

Aquest documental, que compta amb l’autorització de Proa , ve després del bon èxit de vendes que ha tingut el llibre ‘ Èric i l’exèrcit del Fènix ‘ d’aquesta mateixa editorial. Recordem que el llibre de l’Èric Bertran ha arribat ja als 13.000 exemplars venuts.

Aquí podeu veure un trailer del documental.

girona1

Deixa un comentari

Filed under Activitats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s