Despatxen una metgessa perquè atenia els pacients en català. 26 de març de l’any 2007.

Despatxen una metgessa perquè atenia els pacients en català

Les agressions contra la nostra llengua i cultura arriba a casos cada cop més greus, a més de no ser reconeguts plenament els nostres drets lingüístics i la possibilitat de viure en una Catalunya catalana es donen cada cops més casos de denúncies particulars de nombrosos catalans i catalanes que es veuen agredits per la única raó de voler ser catalans.

El darrer cas ha succeït a El Prat de Llobregat, concretament al centre Sagnier, on una metgessa d’aquest centre esportiu ha estat acomiadada per dirigir-se en català als seus pacients, la mateixa empresa va advertir a la treballadora que “se l’havia advertit en diverses ocasions” sense que ella hagués canviat la seva actitud.

La pròpia empresa gestora del centre esportiu, SEAE, reconeix que l’acomiadament és improcedent. De fet la treballadora afectada no ha acceptat l’acomiadament i ha presentat una denúncia als jutjats de Barcelona. Es dona el cas que l’empresa és una concessionària de l’ajuntament del Prat, governat per ICV, que té una actitud lingüística lamentable.

La metgessa, Anna Vegué, va declarar al diari El Punt que “Prioritzo parlar en català si m’entenen perquè és la meva llengua i m’hi trobo més còmoda però no em nego a parlar en castellà. És més, si no m’entenen canvio d’idioma però això passa poc, perquè la comprensió és alta”. “A mi no em consta que hi hagués moltes queixes, només la d’un usuari, i no era pas una queixa formal, que lamentava que hagués atès la seva senyora en català. Tot i que la usuària havia entès les meves indicacions, el fet que no canviés al castellà quan ella s’hi va dirigir en aquest idioma no li va agradar”.

De fet el president de la companyia admet a la mateixa carta d’acomiadament que és improcedent, i accepta pagar-ne la indemnització més alta, però l’Anna no ho accepta i ho ha denunciat al jutjat, com hem dit. Segons l’empresa han rebut “multitud” de queixes negatives per aquesta actitud de l’Anna, una cosa que ningú no ha pogut confirmar. De fet la metgessa no es negava a entendre el castellà, ni a usar-lo en determinades ocasions, sinó que parlava en català normalment – una cosa a la que té dret segons la llei vigent -.

Enfront un fet tant greu esperem que l’Ajuntament de El Prat de Llobregat i la Generalitat actuaran amb rapidesa, és un cas flagrant de racisme anti-català i de vulneració dels drets lingüístics i professionals d’una treballadora que vol exercir el seu dret a emprar a Catalunya la llengua pròpia del país. Una manca de resposta enèrgica per part d’una o ambdues administracions demostraria una manca de legitimitat i de representació de la nostra comunitat nacional i per tant serien objectiu de denúncia dels catalans que estem orgullosos de ser-ho i que no acceptem les agressions contra el nostre poble.

Esperem que tots respondreu enviant les vostres queixes a l’empresa SEAE:

Seae oficines centrals

Ctra. de Cornellà, 13-15 baixos
08950 Esplugues de Llobregat
Telèfon 934 802 211 / Fax 934 733 969
seae@seae.es

Seae consultoria
estudis@seae.es

Seae formació
formacion@seae.es

Borsa de treball
oferta@seae.es

Seae projectes
proyectos@seae.es

Revista Agua y Gestión
aguaygestion@seae.es

Al Centre Esportiu Municipal Sagnier de El Prat de Llobregat:

bayod@aj-elprat.es

Ajuntament El Prat de Llobregat.

ATENCIÓ CIUTADANA
Pl. de la Vila, 1

Tel.
933 790 050
934 794 544

Contactar

CAP AGRESSIÓ SENSE DENÚNCIA!

PEL DRET A VIURE EN UNA CATALUNYA CATALANA!

Unitat Nacional Catalana. 26 de març de l’any 2007.

Deixa un comentari

Filed under Comunicats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s