Resposta a Xavier Rius sobre els crits de “xarnego” a Montilla. 11 d’abril de l’any 2007.

Resposta a Xavier Rius sobre els crits de “xarnego” a Montilla 

En un article a la secció d’opinió d’aquest diari digital Xavier Rius parla d’un crit de “Montilla xarnego” dedicat al President de la Generalitat durant una concentració davant del Parlament de Catalunya per protestar contra la ofensiva espanyolista/blavera contra TV3 en terres del País Valencià. 

Quan es tracta d’identificar el suposat autor del crit, el periodista deixa anar la frase: “amb prou feines vaig veure un parell de joves amb una samarreta amb el lema Nosaltres sols, que no sé si estaven vinculats a Unitat Nacional.”. Dubtem que sigui de gaire rigor periodístic apuntar cap a una organització dient “amb prou feines vaig veure” i “no sé si estaven vinculats”. 

Aprofitant l’avinentesa cal recordar que el mot “xarnego” apareix al Gran Diccionari de la Llengua Catalana com a “persona de llengua castellana resident a Catalunya i no adaptada lingüísticament al seu nou país.”. Aquesta definició, si l’apliquem al President, no va tan desencaminada.

 

Unitat Nacional Catalana (UNCat) 

11 d’abril de l’any 2007.

Deixa un comentari

Filed under Comunicats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s