Josep Maria Isanta ha estat assassinat per la xenofòbia i el racisme anticatalà

Josep Maria Isanta ha estat assassinat per la xenofòbia i el racisme anticatalà

Josep Maria Isanta de 22 anys ha estat assassinat, fou durant les festes de la Patum a Berga, els agressors, una colla de nois amb emblemàtica espanyolista i d’origens diversos. Han estat detinguts vuit espanyols, quatre equatorians, dos marroquis, dos dominicans, dos polonesos i un menor d’edat. Aquesta agressió no és un fet issolat, és una agressió més de caire racista i xenòfob anticatalà.

Des de fa un temps bandes de joves amb emblemàtica espanyolista formada per immigrants espanyols i d’altres nacionalitats estan creant un clima d’inseguretat al país, bandes d’aquestes característiques i de joves llatins (Ñetas, Latin Kings, Maras…) prenen el carrer aprofitant els buits legals que permeten la reincidència i la impossibilitat d’erradicar la violència juvenil.

El crim de Berga és part d’aquestes agressions contra el nostre poble, dels brots de racisme i xenofòbia anticatalana que estan sortint arreu i que els medis polítics i de comunicació no s’atreveixen a anomenar pel seu nom. Exigim a l’Ajuntament de Berga que defineixi el crim com un atac xenòfob anticatalà i que actui com part acusadora en el procés contra els culpables, tot insistint en les caracterìstiques del crim com agravant.

Cal exigir que s’apligui la legislació sobre bandes armades contra aquestes colles de delinqüents juvenils, en el cas de menors que siguin ingressats en centres tancats, amb la impossibilitat de poder fugir com malauradament passa massa sovint en aquets centres.

Són imprescindibles les plenes competències en política d’immigració, és una exigència mínima per poder acceptar un nou estatut. Sense les plenes competències en política d’immigració no podem canalitzar els cabals migratoris necessaris i que el nostres país pot assumir.

Denunciem les campanyes xenòfobes i anticatalanes portades a terme des de la brunete mediàtica espanyola i per elements anticatalans a casa nostra, grups com el Fórum Babel, Convivencia Cívica Catalana o el Colectivo Crisol creen amb les seves blasmes anticatalanes un clima d’odi envers Catalunya i la nostra cultura i llengua. Aquestes campanyes anticatalanes tenen a les bandes de joves marginats de la immigració espanyola i extra-comunitària un bon brou de cultiu on sembrar l’odi i l’automarginació.

UNITAT NACIONAL CATALANA
www.unitat.cat
correu@unitat.org

Deixa un comentari

Filed under Nació Catalana

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s