L’esperit del Foro Babel al Govern

L’esperit del Foro Babel al Govern

Ferran Bello ha estat nomenat director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional, Bello vol integrar les cases regionals andaluses, castellanes i de la resta de l’estat dins d’aquest centre, pels socialistes i els seus aliats al Govern la Cultura Popular a Catalunya es pot manifestar en diferents llengües i foranes expressions folclòriques. Aquesta integració presuposa que la cultura catalana ja no és la catalana si no el conjunt de cultures i mostres folclòriques de totes les comunitats que viuen a Catalunya; en altres paraules de Catalunya catalana res de res, ara, i gràcies al tripartit, a Catalunya cada comunitat tindrà la seva cultura i per tant d’integració res de res, com més dividits millor, així deixarem d’existir com a nació.

En aquest sentit cal remarcar que fa uns dies el president Maragall va anunciar que les Cases Regionals deixaran de dependre del Departament de Benestar i Família, on estaven adscrites fins ara, i passarien a dependre del Departament de Cultura.

Qui és Ferran Bello?, aquest individu ha estat exregidor del PSC a Badalona, diputat delegat de cultura popular i tradicional de la Diputació de Barcelona i membre de Crisol, agrupació que aposta per la consolidació de la llengua castellana a Catalunya i molt propera ideològicament al Foro Babel. Se’l considera un home molt vinculat a la Federación de Entidades Culturales de Andalucia en Cataluña.

La designació de Ferran Bello ha tingut resposta dins de l’àmbit polític, a ningú sorprendrà que el PP faci costat al tripartit: “Per nosaltres és un motiu d’elogi la diferenciació entre llengua catalana i cultura que la consellera ha fet. També és un gran encert la seva aposta d’apropar el fet cultural cap al món local. Amb nosaltres trobarà sempre ponts de diàleg”, va afirmar Àngels Solano representant del PP. CiU ha estat molt dur amb la consellera Catherina Mieras: Carme Laura-Gil va fer un atac frontal a Mieras: “No sé si té clar que la nostra cultura és la d’una nació. Vostè coneix alguna cultura que no tingui la llengua com a element bàsic?”, i va mostrar “el rebuig pel nomenament d’un alt càrrec amb unes posicions properes a Vidal-Quadras”, fent referència a Bello. Des de Girona Joan Puig, responsable d’ERC de l’àrea de Cultura de la Diputació de Girona, va afirmar: “No es pot posar en el mateix sac aquelles cultures que ens venen i la nostra. I més quan és la cultura d’un estat sense nació per la qual el govern de l’Estat espanyol no demostra cap respecte. És un error de plantejament, i hem d’estar amatents.” També d’ERC Maria Mercè Roca ha declarat: “És cert que es vol treure el nom de Tradicional i Catalana al Centre? Quedarà molt barrejada aquesta fusió de cultures en el Centre? Donarà suport a les iniciatives judicials per reclamar els papers de Salamanca?”.

Clarament es veuen dues postures, la catalana, encapçalada per CiU i ERC i l’espanyolista i propera al Foro Babel amb el PSC i el PP anant de bracet com ja fan al País Basc. Malgrat tot ERC segueix recolzant i participant al Govern, doble cara? ganes de ficar mà al cistell de les cireres?, claudicació?… ERC s’està venent a baix preu i malgrat que pot crèixer electoralment està perdent la seva credibilitat nacionalista, pot esdevenir un referent d’esquerres però també pot passar a la història com el partit “nacionalista” que ha obert la via per espanyolitzar Catalunya des del mateix govern.

Deixa un comentari

Filed under Nació Catalana

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s