Feixisme? Ni de dretes ni d’esquerres!

Feixisme? Ni de dretes ni d’esquerres!

Hi ha l’expressió catalana de “tants caps tants barrets”, estem acostumats a buscar, i fins i tot trobar, les petites diferències que ens separen més què no pas el que ens uneix, i molts cops ens hi deixondim en la idea de fer més grans aquestes petites diferències. Si a tot això hi afegim el caràcter cainista del nacionalisme català ens adonarem que la divisió i el sectarisme són els grans mals del nostre moviment. Molt sovint no en tenim prou de marcar diferències sinó que cal dramatitzar-les, estigmatitzar-les, i aleshores és quan veiem dimonis a on no en hi ha.

La tendència esquerranista de cert nacionalisme radical català ha tingut moments força àlgids, ja no cal tant sols marcar diferències sinó que hi ha que condemnar a tots aquells que no combreguen de la mateixa secta. Hem vist que els darrers anys les agressions contra organitzacions nacionalistes democràtiques per part de suposats esquerranistes s’han anat multiplicant, primer foren els insults i agressions contra l’ERC de l’època Colom, després contra Estat Català i ara recentment les agressions verbals contra l’ERC de Carod Rovira, en definitiva l’acusació és sempre la mateixa: de feixistes, ja no és sols feixista el que defensa un independentisme interclassista, sinó, i fins i tot, el mateix independentista d’esquerres que vol una societat lliure i plural.

Hem d’estar a l’aguait d’aquest nou integrisme ideològic, dels que ens diuen de quin color és la llum del sol, dels que ens volen fer caminar per un camí massa fressat pel que ens agrada la llibertat. No hem d’acceptar que ens vulguin crear un país marginat i marginal, hem de lluitar per la llibertat de la nostra pàtria però, i sobretot, per la nostra llibertat individual.
Rebutgem el feixisme però no sols el de dreta sinó també el d’esquerres, o pretesament d’esquerres, volem un país lliure i una gent lliure, si volem la llibertat de la nostra nació és per què democràticament decideixi cap a on vol anar i al mateix temps volem que la democràcia i la llibertat siguin el camins per on hem de caminar.

No ens enganyem si lluitem per la llibertat de Catalunya tot avantposant-la a cap ideologia social sabem que rebrem l’atac dels integristes de torn, dels que aspiren a una Catalunya marginada, caribenya, a on el nom de “democràcia popular” amagui l’altra definició: “dictadura del proletariat”. Som conscients que actualment l’independentisme català adoleix d’una febre de sectarisme ideològic força accentuada, i justament per això fa que no surti de la seva marginalitat, mentre el moviment independentista camini per la via de la radicalitat ideològica i encara formuli opcions ideològiques que han estat arraconades per tots els països que les havien sofert mai sortirem del cau on ens trobem. Aquest independentisme marginal és el millor aliat de l’ocupant, el seu dogmatisme és la millor garantia per no podrà mai ser popular ni recolzat per la gran part de la societat.

Volem un independentisme democràtic, obert, plural, que rebutgi qualsevol totalitarisme, sigui de dretes o d’esquerres, no volem cap feixisme, ni de dretes ni d’esquerres.

Volem la llibertat!

Xavier Andreu

Deixa un comentari

Filed under Nació Catalana

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s