Per una candidatura unitària de l´independentisme. Setembre 2010

Per una candidatura unitària de l´independentisme

Des d’Unitat Nacional Catalana UNCat volem condemnar el penós espectacle que els líders independentistes estan oferint al no haver pogut assolir la unitat en una candidatura independentista transversal.

Si Joan Carretero i Joan Laporta no són prou patriotes com per poder deixar els seus interessos de banda i poder pactar una forma d’enteniment qui realment sortirà perjudicat serà el projecte independentista.

Som conscients que no tenim, ara per ara, un veritable líder independentista que tingui prou carisma i credibilitat com per poder guiar el projecte per ell mateix, per això cal que les diferents sensibilitats, grups i dirigents assoleixin un acord que ens porti a una candidatura de l’independentisme transversal a les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

En aquest atzucac hi ha dos responsables principals, en Joan Carretero i Joan Laporta, ells son qui han d’arribar a una fórmula de compromís que ens permeti assolir aquesta anhelada candidatura.

La presentació de múltiples candidatures dividirà el vot i això produirà per una banda un desencís entre els electors i per altra la reducció de possibles diputats independentistes en el nou Parlament. Estem vivint una situació històrica, mai l’independentisme havia assolit una base social tant àmplia com en aquests moments i la seva plasmació en forma de projecte parlamentari es pot veure afeblida o fins i tot anihilada si l’acord no és efectiu.

Si Reagrupament i Solidaritat Catalana no arriben a cap acord el projecte minoritari serà bandejat del panorama política català i el que obtingui representació parlamentària tindrà com a llastra uns pobres resultats degut a la divisió. Per tant no cal tan sols invocar al patriotisme sinó al raciocini, amb la divisió sols s’aconseguirà eliminar la possibilitat d’uns brillants resultats de l’independentisme.

Per tan, des d’Unitat Nacional Catalana UNCat insistim un cop més en la responsabilitat històrica dels dos líders. Com a organització patriòtica no donarem recolzament a cap de les dues candidatures, tan sols rebrà el nostre suport una candidatura de l’independentisme transversal, i ara és el moment de que sigui una realitat, projectes caducs i fracassats que no són més que pures derives regionalistes disfressades de nacionalisme o, pitjor encara, pseudo independentistes que han servit de puntal d’un Tripartit socialista espanyolitzant no rebran el nostre vot, ells tant sols serveixen per consolidar un regionalisme que ens allunya de l’anhel de llibertat que significa la Independència Nacional.

Secretariat Nacional d’Unitat Nacional Catalana UNCat

Deixa un comentari

Filed under Comunicats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s