Homenatge als Germans Badia. 8 de setembre de l’any 2.000.

Homenatge als Germans Badia. 8 de setembre de l’any 2.000.

Convocats per Unitat Nacional Catalana una colla de patriotes ens vàrem aplegar al poble de Torregrossa per retre un homenatge a Miquel i Josep Badia, nacionalistes catalans assassinats pels enemics de Catalunya l’any 1936. La repressió tant feixista com anarco-comunista contra el nacionalisme català va fer que nombrosos patriotes catalans fossin assassinats durant la Guerra Civil i la repressió franquista.

Familiars dels germans Badia que encara viuen al poble varen parlar del record que els hi havia arribat dels joves patriotes, encara resta la casa pairal on varen néixer, després d’unes poques paraules es va iniciar una marxa de torxes tot atravessant el poble.

El record de’n Miquel com de’n Josep encara és viu a Torregossa, se’ls considera com el que eren, uns joves idealistes que varen lluitar i morir pel seu país, una breu biografia de la seva vida la podem trobar a la nostra pàgina a Internet:

http://www.unitat.catpatriotes/mbadia.htm i http://www.unitat.cat/patriotes/jbadia.htm .
badia3 badia4 badia6 badia7 badia11 badia12 badia17

Deixa un comentari

Filed under Activitats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s