Unitat Nacional Catalana s’adhereix al Manifest LA NOVA IMMIGRACIÓ, UNA DOBLE ESPERANÇA,

Unitat Nacional Catalana s’adhereix al Manifest LA NOVA IMMIGRACIÓ, UNA DOBLE ESPERANÇA, creiem que la supervivència de la Nació Catalana passa per la integració de la gent que s’incorpora a la nostra comunitat.

LA NOVA IMMIGRACIÓ, UNA DOBLE ESPERANÇA 

Unitat Nacional Catalana s’adhereix al Manifest LA NOVA IMMIGRACIÓ, UNA DOBLE ESPERANÇA, creiem que la supervivència de la Nació Catalana passa per la integració de la gent que s’incorpora a la nostra comunitat.

Els sotasignats volem expressar públicament la nostra convicció que l’anomenada compon un col·lectiu que juga un paper indispensable en la nostra societat i que, per això, és urgent de propiciar la seva incorporació en el redreçament econòmic, en la consecució d’un repartiment més just de la riquesa i, en definitiva, en el procés de reconstrucció nacional. Cal que els tinguin els mateixos drets i deures que la resta de ciutadans que vivim i treballem en aquest porció del món que constitueix l’espai comunicacional català. I en aquesta via pensem que l’assumpció de la llengua del país d’acollida és una eina primordial per a una incorporació plena. Quan un immigrat utilitza la llengua catalana desperta simpatia automàticament entre un gran sector de la població. Segurament perquè demostra així la seva voluntat d’incorporar-se a la societat que l’acull. Convé impulsar públicament l’extensió del fenomen, de la mateixa manera que convé fomentar entre els autòctons la certesa que el futur de la llengua, el progrés social i la causa catalana demanen sense espera la participació dels nous Catalans.

Manuel Costa-Pau (editor), Enric Pujol (historiador i periodista), Pere Ignasi Fages Mir (productor de cinema), Agustí Colomines (historiador), Francesc Candel (escriptor), Joan Vives i Solervicenç (editor), Ferran Ymbert (mestre), Lluís Torner Pous (ensenyant), Josep Almela Garcia (administratiu), Josep M. Casablanques (artista plàstic), Elisenda Paluzie (professora UB), Rosa M. Tries (advocada i editora), Conrad Sala (músic i cantant), Daniel Bonaventura (periodista), Carles Castellanos (professor UAB), Albert Vergés (sindicalista universitari), Carme Prados Casado (economista), Miquel Sanchez (cartellista), Lluïsa Bea Florença (ensenyant), Antoni Sant Blanc (advocat), Emili Mora Marull (hostaler), Santiago Cucurella (historiador), Raimon Fernandez (repartidor), Adrià Perez, Rafael Aracil (UB), Antoni Segura (catedràtic de la Universitat de Barcelona), Albert Pons (ensenyant), Enric Olivé-Serret (degà de la facultat de lletres de Tarragona), Joan Brussosa Bassas, Glòria Sanz Pinyol (escriptors i ensenyant), Salvador Cardús (sociòleg), Maria Francisco (pedagoga), Eusebi Alerm de Buen (ensenyant), Teresa Pou Lleonart (ensenyant), Marcel Dalmau (artista plàstic), Toni Strubell (des d’Euskadi), Eduard Cirera Prats, Carles Bonet (diputat), Joan Colomines i Puig, Vincent Olmos (ensenyant i editor), Àngels Casellas, Jofre Janué Miret (meteoròleg), Dolors, Quim Gibert (psicòleg), Miquel Martí (filòsof), Núria Cruells, Carme Canet, Ricard Colom, Alfred Bosch, Josep M. Figueres, Marició Janué Miret (historiadora), Ariadna Àlvarez (arquitecte), Gerard Horta (antropòleg i poeta).

Deixa un comentari

Filed under Comunicats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s