Persecució del independentisme a Mallorca

Persecució del independentisme a Mallorca

Publiquem dues cartes aparegudes al Diari de Balears els dies 21 i 24 de juny on es demostra la persecució contra l’independentisme a Mallorca, tant per Madrid com pels col·laboracionistes locals.
..
DIARI DE BALEARS, DIJOUS 21 DE JUNY DE 2001 Sastre: «La querella presentada per Rabasco és un motiu d’orgull»
L’independentista respon així a la demanda presentada per ASI

El portaveu del Lobby per la Independència, Jaume Sastre, declarà ahir que «la querella que ha presentat en contra meu Joaquín Rabasco és una satisafacció i motiu d’orgull, perquè demostra fins a quin punt té la cua de palla i li hem trepitjat un ull de poll». Sastre es referia així a la querella que ha presentat el partit Agrupación Social Independiente (ASI), que lidera Rabasco, per unes declaracions aparegudes al diari Última Hora, en les quals manifestà que «convides un foraster a ca teva i fa caca en el menjador i es pentina a la cuina».

Jaume Sastre ha indicat que, «si Rabasco pretén intimidar-nos, va ben equivocat. En el fons, li hem d’estar agraïts, perquè ens fa molta propaganda». Jaume Sastre afegeix: «Després de més de vint anys de viure a Mallorca, Rabasco no xerra mallorquí ni per dir ‘bon dia’. Amb això ja està dit tot. No és un problema de curtor. És senzillament un tema de colonialisme. Rabasco es creu un ésser superior als mallorquins i per ell, la nostra llengua, els nostres balls, etc., són cosa pròpia d’oscuros payeses paletos y aldeanos».

En opinió de Sastre, «en el fons, Rabasco enyora els temps del franquisme, quan el català estava perseguit i els forasters com ell anaven per Mallorca més inflats que un lleu amb ceba i nosaltres, els mallorquins, havíem d’anar per les voreres i els racons». «És curiós, a Madrid hi ha tants o més andalusos que a Mallorca, però el batle Álvarez del Manzano no els paga una Feria de Abril. En canvi, si a Mallorca i a Barcelona, amb doblers públics, es paga la Feria és per aconseguir que els mallorquins ens sentim estrangers dins ca nostra i perquè ens volen tancar dins una reserva índia», afegeix l’independentista.

Jaume Sastre destaca que «durant un temps, la imatge de les guies turístiques que promocionaven Mallorca pels souvenirs era una postal del castell de Bellver, un ametler florit i una parella de mallorquins ballant.

Ara això ha canviat i la imatge de Mallorca és un ‘tablao flamenco’. Això és indignant. Com diu un amic meu: ‘M’emprenyaria anar a Sevilla i no trobar sevillans i sevillanes’. Idò això, m’irrita profundament que Joaquín Rabasco i els seus socis del PP tenguin la voluntat de fer de Mallorca una província andalusa».

CARTES AL DIRECTOR, DIARI DE BALEARS, DIUMENGE, 24 DE JUNY DE 2001
Madrid multa el Lobby per la Independència

Us informam que el Ministerio del Interior, mitjançant el Jefe del área de recursos, un tal Ángel del Vello Espadas, ha desestimat el recurs presentat pel Lobby per la Independència contra la sanció imposada per Catalina Cirer, amb motiu de l’acte de protesta contra la «feria de abril» d’Inca de l’any passat, amb el lema «A Mallorca, festes mallorquines». Amb aquesta resolució, el PP de Madrid ha fet quedar en el més espantós dels ridículs el batle d’Inca, Pere Rotger, que en carta signada el passat 20 de desembre va demanar l’arxiu de l’expedient, destacà que la concentració «no va suposar cap alteració de l’ordre públic ni es va produir cap aldarull, actuant en tot moment els seus integrants de forma cívica».

Queda demostrat que tot un president del PP a Mallorca, com és el sr. Rotger, pinta manco que un zero a l’esquerra davant el govern de la metròpoli, liderat per José María Aznar amb la col·laboració de Mayor Oreja, Mariano Rajoy i Catalina Cirer.

Volem denunciar també la discriminació que suposa aquesta sanció, tenint en compte tots els expedients similars que acaben arxivats. El govern espanyol permet que la gent surti al carrer en defensa de Chiapas, de Txetxènia o del Timor Oriental, però criminalitza i persegueix implacablement els actes d’expressió en defensa del poble mallorquí. Sense anar més lluny, el 31 d’agost del 2000, poc després de notificar la multa al Lobby, la Direcció Insular de l’Estat a Menorca va arxivar l’expedient obert per una manifestació en suport del poble maputxe, convocada sense permís i malgrat que va ocupar la via pública.

Finalment, us informam que no presentarem recurs contenciós-administratiu contra la resolució de Madrid, atesa l’hostilitat que la justícia colonial ha demostrat contra els independentistes mallorquins, amb repetides sentències condemnatòries en altres casos d’expressió i de consciència. Hem decidit pagar la multa de 50.005 pessetes, per la qual cosa obrim una subscripció popular. Convidam a totes les mallorquines i mallorquins a fer-hi una aportació, com a forma de protesta contra l’actuació racista i antimallorquina de Madrid i de la virreina espanyola Catalina Cirer.

Josep Palou. Lobby per la Independència. Palma.

Deixa un comentari

Filed under Nació Catalana

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s