11 Setembre 2001.

activitats

11 Setembre 2001

L’Onze de Setembre d’aquest any 2001 ha estat per Unitat Nacional Catalana una jornada de denúncia contra el Partido Popular per la política de divisió de la Nació Catalana, tot intentant segregar el País Valencià de la resta de de Catalunya i la seva política de genocidi cultural envers la llengua i cultura catalana a València

No sols hem de denunciar al Partido Popular com responsable de l’intent de dividir i destruir la nostra nació, sinó que hem de fer responsables als partits que s’anomenen “nacionalistes” i que recolzen política i parlamentàriament al PP.

Crònica publicada a El Periódico de Catalunya el 12 de setembre de 2001:

JOSEP TORDERA / BARCELONA

La delegació del Govern de la Generalitat va trobar ahir un ambient més hostil que en anys anteriors quan va anar, al matí, a dipositar el tradicional ram de flors davant el monument a Rafael Casanova amb motiu de la Diada. Jordi Pujol i els seus consellers van ser acollits amb xiulets i crits de “botiflers” pel pacte de CiU amb el PP. La protesta, protagonitzada per més d’un centenar de persones, es va saldar amb dues detencions per part dels Mossos d’Esquadra. Amb anterioritat, un grup de persones, ubicades sota una pancarta de la minoritària formació Unitat Nacional Catalana, havien llançat insults i amenaces de mort contra la delegació del PP.

Un sector dels manifestants exhibien cartells en què s’al.ludia a les detencions de catalans acusats de col.laborar amb ETA i es denunciava la pràctica de tortures contra els detinguts. Després d’envoltar els membres del grup, els mossos els van arrencar els cartells, fet que va causar escenes de tensió i enfrontaments.

SIS IDENTIFICACIONS Dos dels joves, que portaven el cap cobert amb bosses d’escombraries, en al.lusió a un mètode de tortura, van ser detinguts, acusats de resistir-se a l’autoritat. A més a més, la policia va identificar sis persones més que havien amenaçat de mort els populars.

Després del Govern català, les delegacions de CDC i Unió també van rebre esbroncades dels grups radicals, que els titllaven de traïdors per haver pactat amb el PP. Les mateixes persones van escridassar i van insultar la comitiva del RCD Espanyol. La jornada va ser més tranquil.la per a l’esquerra. ERC va ser aplaudida, IC-V va passar desapercebuda i la delegació del PSC, presidida per Pasqual Maragall i José Montilla, va sentir xiulets, però, trencant amb la tradició, no va haver d’entomar insults. Quan van conèixer els atemptats als EUA, els partits van suspendre gran part dels actes lúdics i parlaments de la commemoració del 25è aniversari de la Diada de Sant Boi.

Deixa un comentari

Filed under Activitats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s