Okupació de Kan Saura. Port de la Selva 11 de febrer de l’any 2007

Okupació de Kan Saura. Port de la Selva 11 de febrer de l’any 2007

Avui, diumenge 11 de febrer del 2007, ens hem reunit a El Port de la Selva una quinzena de militants d’Unitat Nacional Catalana i de les Joventuts d’Unitat Nacional Catalana per tal de portar a terme una acció de protesta en contra de l’acceptació que té entre la parella Saura – Mayol  el fenomen de “l’okupació”. La nostra acció ha consistit en desplegar diverses pancartes a la tanca del bloc d’apartaments on es troba la segona residència d’aquesta parella.

Entre les pancartes penjades a la tanca s’hi podia llegir “ Centre Social Okupat Kan Saura” i “Kan Saura Antisistema” fent referència (irònicament) al tipus de noms que es solen atorgar als immobles “okupats”. També hi onejava la bandera pirata en clara referència al moviment àcrata.

Arribades les 12 del migdia, que és l’hora en la qual s’havia convocat a la premsa s’ha desplegat una última pancarta on hi posava “Gràcies Joan per la teva komprensió” fent referència a la passivitat del conseller d’interior davant l’apropiació indeguda d’habitatges.

Un cop fetes les fotografies de rigor ha aparegut la policia municipal de El Port de la Selva que ens ha obligat a despenjar les pancartes. Amb ells també ha arribat l’alcalde Genís Pinart ,en un primer moment molt nerviós fins al punt de que ha hagut de venir el servei d’emergència perquè es trobava malament. Poc a poc s’ha anat tranquil·litzant en veure que no es tractava de cap acció violenta sinó una acció simbòlica. Finalment membres d’Unitat Nacional Catalana han acabat dialogant amistosament amb l’alcalde que ha demanat que no es torbés la “tranquil·litat de la seva població” i ha afegit que ell també és independentista i està en contra dels anti-sistema. Els militants del partit  li han fet entrega de la publicació “Pàtria” així com divers material d’Unitat Nacional Catalana. Finalment s’ha repartit el comunicat a la premsa.

Comunicat a la premsa:

Què li sembla senyor Saura?

Durant els últims anys hem pogut veure com Barcelona s’ha convertit en la capital mundial de l’apropiació indeguda d’habitatges sota el nom “d’okupació”. Actualment ens trobem amb que a la capital del nostre país hi ha entre 200 i 250 habitatges “okupats”.

Un cas que ha tingut molt ressò ha estat el del veí de l’Eixample barceloní, Carles Veiret, que es va quedar sense casa perquè tres parelles “d’okupes” van entrar-li al seu pis i l’hi van canviar el pany i ,a sobre, va ser acusat de robatori per voler entrar a casa seva. El conseller d’Interior no sembla massa preocupat per aquest tema.

De fet, no és que no li preocupi, sinó que simplement hi està a favor. L’any 1998 Joan Saura va proposar al Congrés dels Diputats espanyol una llei per tal de despenalitzar aquest tipus de robatoris sota el nom de “ley de despenalización de la ocupación”. Quan va presentar aquest projecte de llei va comentar que els “okupes” tenen “simpatia social”.

La parella de Joan Saura i regidora per ICV a l’Ajuntament de Barcelona, Imma Mayol, va declarar a Catalunya Ràdio que s’havia de despenalitzar l’okupació, afegint-hi que no creu tant greu “tenir algunes okupacions”. Nosaltres suposem que no ho troba tant greu perquè no li passa a casa seva.

Hi ha hagut altres veus dins d’ICV a favor d’aquest tipus d’actes delictius. Com és el cas d’Antoni Garcia d’Els Verds que ha demanat “que s’aturin els desallotjaments” i ha afirmat que “hi ha espais okupats que s’han convertit en un referent ciutadà”. No creiem que sigui cap referent ciutadà el cop de pedra que va deixar en coma un agent de la Guàrdia Urbana el 4 de febrer del 2006 al carrer Sant Pere més Baix de Barcelona on s’hi estava desenvolupant una festa nocturna que molestava els veïns.

Davant de tot això volem fer reflexionar els dirigents d’aquest partit, Iniciativa per Catalunya – Els Verds, així com a la resta del Govern de la Generalitat. Volem que reflexionin sobre quina seria la seva opinió si això passés a casa seva. Ja n’hi ha prou de jugar amb els béns dels altres com si la cosa no anés amb ells.

El senyor Joan Saura i la senyora Imma Mayol, a més d’un àtic de luxe a Gràcia ,disposen d’aquesta finca buida que, segons els seus criteris, deu ser apta per ser “okupada” i convertida en un “centre social” d’aquests que tant els agraden. Suposem que seràn tan comprensius amb “l’okupació” de les seves propietats com ho són amb les propietats dels altres.

Unitat Nacional Catalana. Port de la Selva 11 de febrer de l’any 2007

kansaura1 kansaura2 kansaura3 kansaura4 kansaura5 kansaura6

Deixa un comentari

Filed under Activitats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s